Pracovný úraz v objekte píly. Páchateľ si vyrobil pasce na lov zveri. Po hádke s nožom v ruke ublížil 20 ročnému mladíkovi

14.04.2011 Celý región

Pracovný úraz v objekte píly:
Dňa 13.04.2011 o 14.40 hod. policajná hliadka bola vyslaná na preverenie oznámenia, že na píle v obci Pongracovce okres Levoča došlo k pracovnému úrazu. Po príchode hliadky na miesto, sa tam nachádzali pracovníci RZP a HaZZ, ktorí poskytovali prvú pomoc ranenému. Následne hliadka stotožnila priameho svedka udalosti, 20 ročného muža bytom Pongracovce, ktorý uviedol, že je zamestnanec píli. Svedok uviedol, že včera v čase okolo 14.30 hod. videl ako vodič (64 ročný, Spišská Nová Ves) nákladného vozidla značky Volvo, ktorý už asi tri roky vozí drevo na pílu, odpájal príves nákladného vozu. Pričom pri tomto úkone sa mu nákladný voz dal do pohybu, nakoľko si ho poriadne nezaistil. Príves sa pohyboval a rotoval v smere na oplotenie rodinného domu. Následne sa snažil vodič príves zastaviť podložením zaisťovacích drevených klinov. Pri tomto úkone ho príves zatlačil k oploteniu, zachytil ho, a prednými kolesami mu prešiel po obidvoch končatinách v oblasti stehien. Pri pohybe príves poškodil aj časť oplotenia rodinného domu. Následne vodič ostal ležať pod kolesami nápravy prívesu, kde dolné končatiny mal pod kolesami nápravy. Pracovníci píli na základe kriku vodiča kontaktovali linku 112. Následne pracovníkmi RZP bol poškodený prevezený vrtuľníkom do NsP Prešov so zraneniami v oblastí dolných končatín. Následne bol kontaktovaný 54 ročný majiteľ píli , ktorý bol poučení o tom, že nakoľko sa spomínaný pracovný úraz stal na jeho pozemku je potrebné spomínanú udalosť nahlásiť príslušným orgánom.

Páchateľ si vyrobil pasce na lov zveri:
Dňa 13.04.2011 v čase o 12.00 hod. policajnou hliadkou počas služby bolo zistené, že v katastri obce Chminianske Jakubovany, okres Prešov v krovinatom poraste sa nachádzali drôtené pasce. Doposiaľ neznámy páchateľ umiestnil v rôznych vzdialenostiach od seba po jednotlivých stromoch a krovinatých porastoch 40 kusov drôtených pascí. Tie mali poslúžiť na lov zveri. Páchateľ ich pripevnil na stromy a vytvoril takzvanú slučku v tvare kruhu, pričom podľa Zákona č.274/2009 o poľovníctve takýto spôsob lovu zveri nie je povolený. Drôtené pasce boli policajnou hliadkou zaistené. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin pytliactva.
 
Po hádke s nožom v ruke ublížil 20 ročnému mladíkovi :
Popradskí policajti 12.04.2011 vzniesli obvinenie 63 ročnému mužovi pre prečin ublíženia na zdraví, prečin nebezpečného vyhrážania a prečin výtržníctva. Obvinený dňa 12.04.2011 o 11.50 hod. pred vchodom obchodného centra vo Svite na Ulici Mieru po predchádzajúcej vzájomnej hádke s 20 ročným mužom bytom Topoľčany, vybral zo svojej bundy nôž. Následne s nožom pristúpil k poškodenému, a pritom sa mu vyhrážal slovami „zabijem Ťa, dorežem Ťa". Pričom došlo aj k fyzickému kontaktu, kedy poškodeného nožom porezal na dlani ruky. Poškodený utrpel zranenie a to 8 cm reznú ranu na ruke s dobou liečenia minimálne 14 dní. Obvinený bol dňa 12.04.2011 umiestnený do cely policajného zaistenia na OO PZ v Poprade a bol spracovaný návrh na podanie obžaloby.
 

Vyberte región